A Fazakas Dental Clinique két kezelővel várja pácienseit, ahol a legmodernebb csúcstechnológiás gépek kényelmet biztosítanak mindenki számára. Az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk pácienseink részére: implantátumok behelyezése, a legkorszerűbb 2D és 3D röntgen diagnosztika, szájsebészet, esztétika, endodoncia, digitális fogászat.


Biztosak vagyunk abban, hogy a minőségi eszközpark a jó munka alapfeltétele. Éppen ezért választottuk a Diplomat Dental Solutions fogászati kezelőegységét, amely kivételes kényelmet nyújt minden kedves páciensnek, akár egy rendszeres megelőző ellenőrzés, akár egy komplex műtéti eljárás során.

 

Implantológia

 

 

 

Kiemelnénk, hogy klinikánk a maximumra és a kiemelkedő színvonalú ellátásra törekszik. Éppen ezért dolgozunk minőségi eszközökkel, és módszereink is napjaink elvárásainak megfelelően innovatívak.

 

A tökéletes végeredmény és pácienseink elégedettségének elérése érdekében a világszinten legelismertebb márkák termékeit használjuk: a Straumann BLX-et és az Alpha Bio NeO-t. Mindkét implantátum piacvezető márka, amely prémium minőségű, és az esztétikai követelményeknek is megfelel. Ezen felül egész élettartamra szóló garanciát nyújt. 

 

A svájci Straumann BLX-et több, mint három évtizede a világ legjobban dokumentált implantációs megoldásaként ismerik el a tudományos és klinikai tapasztalatok is. Minőségét tekintve fokozza a kezelés sikerességét, lehetővé téve a korábban lehetetlennek gondolt helyzetek kezelését. Olyan egyedi anyaggal vonják be az implantátum felszínét (SLActíve folyadék), amely gyorsítja és ösztönzi a csontsejtek ránövését az implantátumra, felgyorsítva annak becsontosodását. Kényelmet és nyugalmat nyújt, a száj egészségi állapotát és fizikai megjelenését is komfortossá varázsolja, élhetőbbé téve mindennapjainkat. Ha a fogimplantátum sikeresen csontosodott (kb. 95%-os sikerességi arány), a speciális lenyomat-készítés után a laboratóriumban elkészül rá a korona, ami a következőkben a foghoz hasonló módon használható. 

 

Az izraeli Alpha Bio NeO fogimplantátum egy titánból készült fogorvosi eszköz, amely egy igazán tartós anyag. Mikor fogimplantátumokról van szó, fontos, hogy a gyógyulási idő minél rövidebb legyen. Az Alpha Bio NeO implantátumok rövid gyógyulási időt biztosítanak, és annak függvényében, hogy melyik csontba kell őket rögzíteni, műtét után azonnal terhelhetőek az ideiglenes koronával. A formák és méretek sokfélesége miatt ez a fajta fogászati implantátum alkalmas minden olyan esetben, amikor implantátumra van szükség.

 

 

Radiológia

 

 

A Fazakas Dental Clinique-ben található meg Kovászna és Hargita megye legpontosabb radiodiagnosztikai gépe, amely pontos 2D és 3D képet alkot a csontról és a lágy részekről egyaránt, így maximális precizitással tudhatók a pontos diagnózishoz szükséges információk. A NewTom GIANO HR radiodiagnosztikai eszköz a sugárzott dózist automatikusan a páciens testéhez igazítja, ezzel csökkentve a szükségtelenül magas dózis lehetőségét.

 

 

Fogászati lézer 

 

 

A fogászati lézer használata által a beavatkozások könnyebben kivitelezhetőek, a kockázatok pedig csökkennek. Olyan helyeket képes elérni a lézer, amelyek az eddigi technológiákkal elérhetetlenek voltak. Wiser Doctor Smile készüléket használunk pácienseink lézeres kezeléséhez.

A lézerterápiát ajánljuk minden olyan páciensünknek, aki minél gyorsabban és minél fájdalommentesebben, a gyulladást elkerülve szeretné, hogy a beavatkozás helye gyógyuljon. Mindemellett ez a kezelés kevesebb stresszel, minimális vérzéssel, és egy jobb komfortérzettel jár. Az eredmény akár már az első kezelés után észrevehető.

 

Fogfehérítéshez is kiválóan alkalmas a lézer. Az elszíneződött vagy gyökérkezelt fogak esetében alkalmazható a fogakra felvitt speciális fehérítő anyag aktiválásához. A lézer használatával a kezelési idő lerövidül és a kezelt fog akár több árnyalattal is fehérebbé válhat. 

 

Digitális lenyomatvétel 

 

 

A digitális lenyomatvétel a hagyományos lenyomatokat forradalmasítja. A fogászatban igen nagy előrelépésnek számít effajta techológia használata. Igaz ugyan, hogy még nem tud mindent, amit tud egy hagyományos lenyomatvételi technika, viszont felhasználható olyan helyzetekben, ahol a hagyományos lenyomatvételi technika nem teljesítene olyan jól. A digitális lenyomatvétel egyik előnye, hogy a fogak digitalizált másolata azonnal megjelenik a fogtechnikai laborban, és így a technikusok hamarabb elkezdhetik a munkát. Fontos kiemelni, hogy ebben az esetben nem beszélünk adat-veszteségről a gipszminta kiöntésekor és a lenyomatanyag zsugorodásakor. A fogazat minden oldalról kiértékelhető; azonnal kiderülnek azok a hibák, amelyek hagyományos lenyomatvétel esetében csak később derülnek ki. A lenyomatvétel során nem jelentkezik hányinger, mivel nem kerül sem lenyomatkanál, sem lenyomatanyag a szájüregbe. Amikor lehetséges, előnyben részesítjük a digitális lenyomatvételt, amelyet Medit i500-as intraorális szkennerrel végzünk.

 

 

Gyökérkezelés

 

 

Fogbélelhalás következhet be abban az esetben, amikor a páciens nem keresi fel azonnal orvosát, amikor a fogszuvasodás annyira mélyre terjed, hogy a fertőzés eléri a fogbelet, amely miatt begyulladnak az ott található idegek és erek. Ebben az esetben a pulpakamrában, illetve a gyökércsatornákban lévő gyulladt vagy elhalt szöveteket eltávolítjuk, a csatornákat kitisztítjuk, fertőtlenítünk, majd betömjük. Úgy légmentesen elzárjuk a külső környezettől, megakadályozva a felülfertőződést. Abban az esetben, ha a györkérkezelt fogból túl sok foganyag hiányzik, koronával vagy inlay-el fedjük a fogat a törés meggátolása érdekében. Annak érdekében, hogy a gyökértömés hossza ne legyen se túl hosszú se túl rövid, Apex- mérőműszer segítségével tökéletes pontossággal megállapítjuk a gyökércsatorna hosszát.

 

Paperless (elektronikus) betegnyilvántartás  

A “paperless fogorvosi rendelő” fogalma a papír alapú nyomtatott dokumentáció csökkentését vagy megszüntetését jelenti. Klinikánk törekszik a környezettudatos magatartásra, melyben minket a dROOT program segít.

A Fazakas Dental Clinique betegnyilvántartása elektronikus módon történik. Az adatokat saját szerveren tároljuk. A személyes információkhoz és saját leleteikhez a páciensek egy applikáció letöltésével bárhonnan hozzáférhetnek.